Buildpack

Kaleien

Ben je van plan om de gevel van jouw woning een andere look te geven, bekijk zeker de optie kaleien. Het geeft je woning een unieke uitstraling.

Kaleien

Als je de gevel van je woning een compleet andere uitstraling wil geven, dan is het kaleien van je gevel zeker de moeite om te overwegen. Het beschermt de buitenmuren tegen verschillende weersomstandigheden en het geeft een unieke uitstraling aan de woning.

Kaleien is een oude schildertechniek waarbij dunne kalkpleister met een blokkwast op de muur wordt uitgesmeerd. Deze methode wordt gebruikt bij gevels, binnenmuren, renovatiewerken en nieuwbouwprojecten. Door te kaleien verberg je foutjes of oneffenheden, het geeft de gevel of binnenmuur een unieke en nieuwe uitstraling. De kalk zorgt voor een goede beschermingslaag tegen vocht en andere invloeden.

Kleuren

Meestal wordt er gekozen voor een witte kleur, daarmee creëer je een mooie en unieke uitstraling. Deze past perfect bij landelijke woningen. Er kan ook kleurpigment toegevoegd worden, zo creëer je een moderne of andere uitstraling. Op die manier kan je de look kiezen die volledig in de stijl van de woning past.

Door de jarenlange ervaring kan Geveldesign met een oog op de nieuwe trends verschillende kleuren voorstellen.

Afwerking

Wit wordt het vaakst gebruikt bij het kaleien van een woning. Door kleurpigment toe te voegen kan het kaleien in verschillende kleuren uitgevoerd worden. Na een langere periode is het mogelijk dat de gevel een beetje verkleurd, vooral door de verschillende invloeden van buiten. Dit wordt niet direct als een nadeel bekeken maar als een onderdeel van kaleien.

Het uiteindelijke uitzicht is niet alleen afhankelijk van de kleur maar ook van de gebruikte afwerkingstechniek.

Het is mogelijk om de kaleilaag te polieren met een droge borstel of een spons. Hierdoor kunnen verschillende effecten gecreëerd worden zoals een zanderig zicht, uitzicht met meer strepen of een andere speciale look. De kaleilaag kan ook beïnvloed worden door verschillende samenstellingen en laagdiktes te gebruiken.

Onderhoud

Kaleien heeft weinig onderhoud nodig. De gevel afspuiten met een zachte waterstraal is bij een gekaleide buitenmuur al voldoende.

Voordelen

Er zijn twee voordelen aan het kaleien van buitenmuren, namelijk de esthetische redenen en technische redenen:

  • Esthetische redenen

Kaleien is een perfecte manier om te camoufleren als de gevel verouderd of beschadigd is of simpelweg als de gevel niet meer mooi is. Het is dan ook een veel gebruikte techniek bij de renovatie van gevels. Het kaleien is ook mogelijk bij nieuwbouwprojecten.

Een gekaleide gevel geeft een unieke uitstraling door het gebruik van de blokkwast waarmee de kalei wordt aangebracht.

  • Technische overwegingen

Het kaleien beschermd de gevel tegen verschillende weersomstandigheden. Het houdt de buitenmuur dampopen, dit is enorm belangrijk om vochtproblemen te vermijden. Daar bovenop is kaleien een milieuvriendelijke en duurzame methode.

Pakketten Buildpack

Onze nauwkeurig samengestelde pakketten bevatten alles wat je nodig hebt om je gevel aan te pakken. Alle gekozen materialen zullen zorgvuldig berekend worden, zodat jij niets mist om een mooie gevel te realiseren.

De pakketten worden zodanig ingepakt zodat een levering of afhaling snel en vlot kan plaatsvinden.

Er wordt een dag en tijdstip uitgekozen waarop de materialen kunnen afgehaald worden.

  • Veelgestelde vragen

Buildpack

Steek zelf de handen uit de mouwen met Buildpack

2k+

S gevelbekleding

2k+

Plannen

2k+

Opleiding

2k+

Uitvoeren

01

Offerte

Vraag snel en gemakkelijk vrijblijvend een offerte aan

02

Bespreking

Alles wordt duidelijk gecommuniceerd en besproken

03

Start

Ga je akkoord? Je kan zeer snel starten met de werken aan jouw gevel