Buildpack

Hout

Een gevel bekleden met hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling en past perfect bij een mooie omgeving of landschap. Bij de keuze van het soort hout is de prijs, de kleur maar vooral de duurzaamheid doorslaggevend.

Hout

Een gevel bekleden met hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling en past perfect bij een mooie omgeving of landschap. Het geeft de woning een authentieke en warme look. Je kan uiteraard ook kiezen om meerdere soorten gevelbekleding te combineren.

Soorten

Bij de keuze van het soort hout is de prijs, de kleur maar vooral de duurzaamheid doorslaggevend. (Duurzaamheidsklasse I, II of III)

De bekleding is ook mogelijk met minder duurzame houtsoorten, zoals vuren- en grenenhout.  Deze bekleding krijgt vooraf een professionele en een duurzame hittebehandeling zoals bijvoorbeeld Thermowood. Thermowood verhoogt de duurzaamheid en vormstabiliteit zodat het hout een leven lang meegaat zonder te vervormen. Het hout gaat langer mee als er geen grondcontact is.

Een gevel bekleden met hout

Er zijn verschillende opties om jouw gevel met hout te bekleden. Elke dag opnieuw houden we de laatste trends (zoals een gedeeltelijke bekleding met houten panelen of latten) nauwlettend in het oog. Het natuurlijke product is hernieuwbaar, duurzaam en isoleert zeer goed. Elke woning of renovatie in Vlaanderen, wat de stijl ook is, leent zich perfect tot het plaatsen van een houten gevelbekleding. Geen enkel concurrerend bedrijf heeft een grotere keuze in afwerking, functionele plaatsing en types houtcomposiet! Zorgt het onderhoud dat komt kijken bij een gevel bekleden met hout voor extra stress? Ook dat is niet nodig. Het onderhoud na het plaatsen van houten gevelbekleding beperkt zich tot het lichtjes schuren met fijn schuurpapier en het aanbrengen van het juiste product.

Natuurlijke vergrijzing en afwerking

Het is mogelijk om de houten gevelbekleding af te werken, dit kan met een transparant (beits) of dekkend (verf) product. Onafgewerkt hout zal vergrijzen onder invloed van zon en regen. Het natuurlijke vergrijzingsproces heeft geen enkele invloed op de duurzaamheid of de technische kwaliteit van het hout. Als het hout eenmaal vergrijsd is, is er verder geen onderhoudsbehandeling vereist. Heb je de voorkeur om het hout in zijn oorspronkelijke tint te behouden, dan wordt het hout gekleurd tijdens het afwerken. Natuurlijke vergrijzing kan niet worden tegengegaan met een kleurloze afwerking.

Onderhoud

Een gevel die zuidwest georiënteerd is, zal na ongeveer 3 jaar een onderhoudsbeurt nodig hebben.
Een gevel die naar het oosten of noordoosten gericht is, zal pas na ongeveer 8 à 10 jaar aan onderhoud toe zijn. De verschijning van kleine on-esthetische grijze vlekjes geeft het juiste moment aan waarop de gevel aan onderhoud toe is.
Het onderhoud beperkt zich tot het lichtjes schuren met fijn schuurpapier (bijvoorbeeld korrel 200). Gevolgd door het aanbrengen van het juiste product.

De kans bestaat dat onbehandelde gevelbekleding blootgesteld wordt aan sterke luchtverontreiniging. Dit valt vaak voor in stedelijke gebieden, langs drukke wegen en in de buurt van grote industrieparken. Het hout wordt donkergrijs tot zwartachtig in plaats van mooi zilvergrijs. Ook lichtbruine vlekvormige verkleuringen, meeldauw, of algengroei kan u op dezelfde manier verwijderen.
 Reinigen kan met producten op basis van detergent en javel of bij hardnekkige gevallen met javelwater. Gebruik na het reinigen een borstel en spoel met water om bleke vlekken achteraf te vermijden (deze mag geen metaal bevatten) Voor het verwijderen van lichtbruine vlek- of kringvorming door het gevolg van migratie van wateroplosbare inhoudsstoffen
Reinigen kan met een oplossing van 50 % methylalcohol in water opgelost.

Een afwerking met een gepigmenteerde buitenbeits maakt het houten oppervlak gladder, zodat vervuilende stoffen zich moeilijker kunnen vasthechten.

Voordelen

 • Hout is een natuurlijk product met een natuurlijke uitstraling
 • Hout is natuurlijk en hernieuwbaar
 • Als je kiest voor lokaal hout van een duurzame bron, kun je de ecologische voetafdruk van je woning verkleinen
 • Isoleert zeer goed
 • Hout is veelzijdig en past bij elk type woning
 • Gedeeltelijke bekleding met houten panelen of latten is een nieuwe trend
 • Geschikt voor gevelrenovaties

Pakket Buildpack

Heb je gekozen voor Buildpack met hout?

Met de juiste begeleiding die wij aanbieden en de gepaste ondersteuning kan je hier met veel enthousiasme aan beginnen. Volg de instructies, bekijk de video’s, pas de raad van de opleiding toe en het wordt hoe dan ook een succes.

Je hebt steeds de bijstand van jouw adviseurs via mail en telefoon en daarnaast zijn er ook nog de bijstand uren die je kan opgebruiken. Stoot je op een probleem en zijn deze uren op. Geen probleem, je kan steeds uren bijkopen en genieten van extra hulp.

Inhoud Buildpack hout

 • Geveldoek
 • Geïmpregneerd constructiehout
 • Afstandsschroeven
 • Pluggen
 • Schroeven
 • Pasblokjes
 • Gekozen afwerking hout
 • Nagels inox met blinde kop
 • *Optie isolatie + pluggen
 • Veelgestelde vragen

Buildpack

Steek zelf de handen uit de mouwen met Buildpack

2k+

S gevelbekleding

2k+

Plannen

2k+

Opleiding

2k+

Uitvoeren

01

Offerte

Vraag snel en gemakkelijk vrijblijvend een offerte aan

02

Bespreking

Alles wordt duidelijk gecommuniceerd en besproken

03

Start

Ga je akkoord? Je kan zeer snel starten met de werken aan jouw gevel